Bocenter Centrum

Bocenter Centrum

Vi er en organisation der gennem 25 år har arbejdet med borgere der er psykisk/fysisk handicappede. Borgere der har brug for daglig transport. Vi har derfor løbende 2 handicapbusser i brug. Vi skifter busser hver 6 år og oplever derfor den rivende udvikling der sker på området. Det er derfor med meget stor glæde at vi kan konstatere at der er et firma der lytter til vore behov.

 

Vi har tidligere i Århus Amt`s regi arbejdet med indretning af handicapbusser i samarbejde med ergo- og fysioterapeuter, herunder vigtigheden i at undgå arbejdsskader ved bespænding af kørestole og borgere, ind og ud stigninger af borgere , flytninger af "løse" stole mv. Vi betragter derfor os selv som værende rimelig kompetente i valget af handicapbusser, herunder indretning.

 

Vi oplever flexitrans systemet som det indtil nu bedste indenfor indretning og sikkerhed i handicapbusser. Her er tænkt på ergonomien, da sæderne kan klappes sammen så de intet fylder, det er ikke nødvendigt at blive belastet af sæder ind og ud af busserne.

 

Ergonomien omkring bespænding af kørestole og borgere der benytter sæderne er i top, det betyder et godt fysisk arbejdsmiljø og en daglig tidsbesparelse og ikke mindst med fokus på sikkerheden generelt. Vi har konstateret at flexitrans i Holland er blåstemplet af den Hollandske regering, således der gives 10 % statstilskud ved køb, begrundet i godt arbejdsmiljø, vi har derfor med den begrundelse kontaktet, Dan Jørgensen (EU politiker) mhb. på at en lignende ordning kunne indføres i EU og eller regionalt i DK.

 

Uffe Stampesøe, Centerchef
Bocenter Centrum
Bülowsgade 68, 8000 Århus C